Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Slovačke Republike u akademskoj godini 2022./2023.

U okviru ovog poziva te hrvatsko-slovačke bilateralne suradnje, hrvatskim državljanima ponuđene su sljedeće vrste stipendija:

  • ukupno 15 mjeseci stipendija:

a) stipendije za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij u trajanju od 5 ili 10 mjeseci;

b) stipendije za poslijediplomski doktorski studij u trajanju od 1 mjeseca do 10 mjeseci;

  • 1 stipendija za boravak sveučilišnih profesora hrvatskoga jezika i književnosti i/ili slovačkoga jezika i književnosti u trajanju do najviše 30 dana.

Detaljne informacije o svim navedenim stipendijama dostupne su na mrežnim stanicama Ministarstva  obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike.

Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti slovačkoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi Ministarstvo  obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike najkasnije do kraja lipnja 2022. godine.

Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja stipendistima koje hrvatska strana predloži za stipendiju, odnosno kandidatima čije prijave budu odobrene.

Prijaviteljima su dostupne i korisne informacije za pripremu prijavne dokumentacije te odgovori na često postavljena pitanja.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@ampeu.hr.