Katedra za japanologiju Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije u suradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju (JICA) poziva da se pridružite online predavanju  pod naslovom ”Dijeljenje iskustava: U potrazi za ključem gospodarskog uspjeha – gospodarski rast i japanski management” koje će se održati 21. svibnja 2022. od 9:30 do 11:30 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Događaju se možete pridružiti uživo (Konferencijska dvorana, 2. kat, Knjižnice Fakulteta) ili online putem poveznice.

Na početku događanja prof. Itami Hiroyuki, predsjednik Međunarodnog sveučilišta Japana (International University of Japan), predstavit će filozofije na kojima počiva uspjeh Japana nakon čega će uslijediti panel rasprava. Sudionici panela biti će dr. Tonči Tadić, viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, prof. Vedrana Pribičević sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, te g. Mario Markov, Team Leader u tvrtki Yazaki Europe Limited.

Cilj događanja je približiti postupak ekonomskog prosperiteta Japana i iskustva Japana koja su usvojena kroz modernizaciju i razvojnu suradnju. Događanje će biti na engleskom jeziku.

Kako bi ponudila mogućnosti za proučavanje i istraživanje japanskih iskustava suradnje u modernizaciji i razvoju, imajući u vidu povijesne i kulturne pozadine u partnerskim zemljama, JICA je 2020. pokrenula „JICA Chair“ (JICA Program za japanske studije) u suradnji s vodećim sveučilištima u partnerskim zemljama. Ovaj webinar je ordžan kao JICA Chair program.