Udruga CERM – Centar za razvoj mladih petu godinu za redom održava projekt Maraton karijera koji se sastoji od predavanja koja okupljaju stručnjake i uspješne ljude iz različitih područja s ciljem upoznavanja studenata o prilikama koje imaju tijekom fakulteta te o karijeri koju mogu izgraditi nakon fakulteta. Projekt funkcionira pod sloganom „Od faksa do karijere i natrag“ upravo zato što se predavači vraćaju na fakultet s kojeg su krenuli i ondje pričaju svoju priču sadašnjim studentima.

Ovogodišnji Maraton karijera odvija se upravo na Filozofskom fakultetu gdje će svoje priče ispričati doc. dr. sc. Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, koja je na Fakultetu diplomirala etnologiju i komparativnu književnost, a potom magistrirala i stekla doktorat iz područja humanističkih znanosti. Mirela Holy ima iznimno iskustvo u odnosima s javnošću, novinarstvu i politici, a svoju će priču ispričati 25. svibnja s početkom u 11:00 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice (drugi kat).

Nakon predavanja Mirela Holy,  svoje predavanje održat će doc. dr. sc. Gabrijela Kišiček, docentica na Odsjeku za fonetiku, koja je na Filozofskom fakultetu stekla svoje diplome od preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog te doktorskog studija, u područjima fonetike i lingvistike.  Gabrijela Kišiček je stručnjakinja u području govorništva i komunikacije, a njezinu priču možete poslušati u 13:00 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice.