Kluba studenata pedagogije FFZG ostvario je suradnju s udrugom Status M u vidu predavanja, odnosno provođenja njihovog novog pilot projekta Program Kinder sa studentima pedagogije.

Riječ je o edukativnom programu za promicanje rodne ravnopravnosti i borbu protiv rodnih stereotipa u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju.

Pilot sesija održat će se u srijedu 1. lipnja 2022. od 17 do 19h u dvorani D5 Filozofskog fakulteta. Otvorena je za sve zainteresirane studente, neovisno o studiju. Sesije provode edukatori/ce Statusa M te stručna suradnica Monika Pažur.  Po završetku pilot sesije, sudionici će imati priliku dati povratne informacije na Program i pomoći njegovom unaprjeđenju.

Projekt za cilj ima razviti učinkovit i inovativni program obrazovanja za stručnjake koji rade s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi. Program će svim sudionicima pružiti rodno osjetljive i rodno transformativne alate koji će im pomoći da odgovore na specifične potrebe djevojčica i dječaka u procesima poučavanja i učenja iz perspektive rodne ravnopravnosti. Projekt se provodi u 3 europske zemlje (Hrvatska, Portugal i Španjolska), a financijski je podržan od strane Europske unije.