Obavještavamo da će se u ponedjeljak 20. veljače 2023. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održati znanstveni kolokvij ”OTOČNOST U SUVREMENOM DRUŠTVENOM KONTEKSTU – pogled u budućnost” u konferencijskoj dvorani Knjižnice s početkom u 8:30 sati.

Kolokvij je zamišljen kao iskorak iz izoliranih znanstvenih pristupa istraživanju otoka, prostora i društvenog konteksta otvaranjem transdisciplinarnog dijaloga s pogledom u budućnost. Hrvatsku odlikuju brojni prostorni i društveni kontrasti čiji potencijali prečesto nisu prepoznati niti su adresirani u javnom prostoru na adekvatan način. Primarni cilj kolokvija jest uspostavljanje znanstvenog dijaloga između različitih struka o izazovima i temama otoka, baštine, turizma i održivog razvoja na temelju recentnih istraživanja te približavanje navedenih tema široj javnosti.

Kolokvij zajednički organiziraju Sekcija za društvo Znanstvenog vijeća za turizam i prostor Hrvatske  akademije znanosti i umjetnosti i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za sociologiju.