Pozivamo vas na promociju zbornika 140 godina podučavanja povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu, zbornika radova sa znanstvenog skupa kojim je Odsjek za povijest umjetnosti u studenom 2018. obilježio tu važnu obljetnicu. Zbornik je objavljen krajem prošle godine u izdanju FF Pressa, a promocija će se održati u srijedu, 15. ožujka 2023. u 18 sati u prostorijama Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske u Preradovićevoj ulici 44.

U zborniku je prikazana povijest duge tradicije podučavanja povijesti umjetnosti kod nas, djelovanje nekih od najvažnijih povjesničara umjetnosti na Katedri zatim Seminaru i naposljetku Odsjeku za povijest umjetnosti, prikazani u istraživačkom i didaktičko-pedagoškom aspektu njihova rada, kao i neka imena koja su do sad bila izvan fokusa struke i javnosti. Osvrt na povijest podučavanja povijesti umjetnosti zaključuje se pogledom u budućnost, promišljanjem novih nastavih metoda i kurikula ali i same struke povijesti umjetnosti okrenute prema izazovima budućnosti.

Zbornik 140 godina podučavanja povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zagrebu predstavit će urednici prof. dr. sc. Dubravka Botica i prof. dr. sc. Miljenko Jurković, recenzent dr. sc. Milan Pelc, pročelnik Odsjeka za povijest umjetnosti izv. prof. dr. sc. Franko Ćorić i predsjednik DPUH-a prof. dr. sc. Dino Milinović.