Međunarodne znanstvene konferencije Postgraduate ZooArchaeology Forum održati će se od 24. do 26. svibnja 2023. godine u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice Filozofskog fakulteta.

Postgraduate ZooArchaeology Forum djeluje kao pridružena radna skupina pri Međunarodnom vijeću za arheozoologiju (International Council of Archaeozoology) čiji kongres svake dvije godine organiziraju studenti poslijediplomskih i diplomskih studija te mladi znanstvenici iz područja arheozoologije, znanstvene discipline koja se bavi proučavanjem životinjskih ostataka s arheoloških lokaliteta.

Proteklih godina na skupu su se okupljali brojni mladi znanstvenici, stručnjaci i studenti iz područja arheozoologije i srodnih struka iz raznih krajeva svijeta s ciljem razmjene iskustava i najnovijih spoznaja. S obzirom na sve veći broj znanstvenih skupova koji se ponovno održavaju uživo, vjerujemo da će i ovaj pobuditi interes velikog broja ljudi za dolaskom na naš Fakultet. Program kongresa će uključivati usmene i posterske prezentacije, kao i plenarna predavanja pozvanih inozemnih i domaćih stručnjaka.

Knjiga sažetaka bit će objavljena do kraja travnja. U duhu ekološke održivosti, neće biti tiskana već će biti dostupna samo u digitalnom formatu, a moći će joj se pristupiti putem linkova i QR kodova.

U narednim tjednima na prostoru Fakulteta osvanuti će i najavni plakati te program u mini-tiskanom obliku, a nadamo se da će vas naslovi i teme izlaganja zaintrigirati da krajem svibnja dođete podržati ove mlade ljude.