Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta i Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu kao nastavak istraživanja i djelovanja u lokalnoj zajednici pozivaju studente, nastavnike i sve zainteresirane za život u gradu u Knjižnicu Kustošija na izložbu studentskih radova “KVART ZA MENE / GRAD ZA MENE” nastalih u suradnji Arhitektonskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u akademskoj godini 2022./2023.

Pročelnica Odsjeka za sociologiju dr.sc. Jana Vukić zajedno sa studentima koji su sudjelovali u istraživanju predstavit će 20. lipnja 2023. u 18.30 sati rezultate multidisciplinarnog istraživanja na području Kustošije, Trešnjevačkih potoka i Remize. Teme koje su studenti obrađivali uključuju kvalitetu života na tim područjima, prometnu situaciju, nedostatak javnih zelenih površina, te nedostatak kulturnih i drugih sadržaja.

Radovi su realizirani suradnjom studenata i voditelja na kolegiju “Radionica 3 – Urbanizam” (voditelj prof. emeritus Tihomir Jukić) na Diplomskom studiju Arhitektura i urbanizam (AF) i kolegiju “Održivi urbani razvoj – participativni pristup” (voditeljica izv. prof. Jana Vukić) na diplomskom studiju sociologije (FF). Uz voditelje u projektu su sudjelovali asistenti Kristina Perkov (AF) i Bruno Šimac (FF).

Izložba je prethodno bila postavljena u auli Knjižnice Filozofskog fakulteta od 20. veljače 2023. godine.

Poziv na izložbu 'Kvart za mene / Grad za mene'

Poziv na izložbu ‘Kvart za mene / Grad za mene’