Smotra Sveučilišta u Zagrebu – najveća i najdugovječnija manifestacija u Hrvatskoj za maturante, buduće i sadašnje studente – i ove će se godine, od 9. do 11. studenoga održavati na Zagrebačkom velesajmu, u prostorima Kongresne dvorane i dvorane Zimski vrt (Avenija Dubrovnik 15, Zagreb), u hibridnom obliku, u kombinaciji događanja uživo i objava različitih digitalnih sadržaja.

Već 28. put na svojim štandovima predstavit će se fakulteti i akademije Sveučilišta u Zagrebu, a ove godine čak 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druge sastavnice Sveučilišta. Svi zainteresirani posjetitelji moći će u Kongresnoj dvorani Velesajma sva tri dana razgovarati sa studentima i profesorima te doznati razne korisne informacije o studijima, studentskoj praksi, raznim udrugama i projektima te o studentskom životu.

Među fakultetima koji će se predstavljati je i Filozofski fakultet kojeg će predstaviti naši nastavnici i studenti. Za vrijeme trajanja Smotre u izložbenom prostoru u Kongresnoj dvorani na štandu Filozofskog fakulteta svi zainteresirani moći će dobiti informacije o upisu na fakultet, o studijskim programima i o prednostima studiranja na FFZG-u.

Filozofski fakultet se ove godine osim uživo na štandu predstavlja i na FFZG virtualnom štandu, na kojem maturanti, ali i svi sadašnji i budući studenti mogu saznati sve što ih zanima o upisima na 45 prijediplomskih i 50 diplomskih studija koje Fakultet nudi.

Na pozornici Zimskog vrta predstavnici fakulteta i akademija po područjima uživo će predstaviti svoju znanstveno-nastavnu instituciju i odgovarati na pitanja.

U vrijeme Smotre Sveučilišta u Zagrebu održavat će se i sajam knjiga Interliber, na kojemu Sveučilište po prvi put ove godine ima svoj izložbeni prostor,. U paviljonu broj 6, na štandu 5b bit će dostupna izdanja FF pressa kao i knjige naših nastavnika objavljene kod drugih izdavača. Pripremljen je i bogat program promocija izdanja i razgovora s autorima

Sve vas srdačno pozivamo da svojim dolaskom podržite Filozofski fakultet.