Katedra za japanologiju poziva sve kolege, studente i prijatelje japanologije na obilježavanje 20. obljetnice studija  japanologije na Filozofskom fakultetu. Ujedno će se proslaviti i pokretanje redovnog dvopredmetnog prijediplomskog i diplomskog studija japanologije čija izvedba započinje iduće akademske godine 2024./2025.

Obljetnica i osnivanje redovnog studija će se proslaviti u suorganizaciji Veleposlanstva Japana i Katedre za japanologiju u subotu 9. ožujka u dvorani D 7 s početkom od 12:30 sati.

Program započinje sadnjom japanske trešnje u dvorištu fakulteta i nastavlja se 21. Natjecanjem u govorništvu na japanskom jeziku te prigodnim programom koji uključuje: video poruke partnerskih sveučilišta iz Japana, predstavljanje knjige doc. dr..sc. Lovre Škopljanca “Obratna mehanika: teorija i praksa hrvatskog haikua“, izlaganja nekadašnjih studenata o iskustvima studijskog boravka u Japanu i rada s japanskim jezikom u Hrvatskoj, origami radionice i pisanje imena na japanskom jeziku.

U sklopu programa možete pogledati i izložbu fotografija iz Japana te studentske prijevode japanskih priča i bajki u dvojezičnom formatu izložene u auli Fakulteta.

Veselimo se vašem dolasku!

Donosimo dio atmosfere s događanja povodom uvođenja redovnog studija japanalogije na našem fakultetu! 🌸🎎🏯