S osobitim zadovoljstvom pozivamo vas na predstavljanje latiničkih prijepisa dvaju glagoljskih izdanja otisnutih početkom 16. stoljeća u prvoj tiskari za koju se pouzdano zna da je djelovala na hrvatskome prostoru – onoj senjskoj:

  1. Naručnik plebanušev, Senj 1507. Latinički prijepis glagoljskog izvornika. Ur. Ivana Eterović i Juraj Matej Kovač, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, 2023.
  2. Mirakuli Slavne Deve Marije (Senj, 1508.). Latinička transliteracija sa studijom i popratnim tekstovima. Prir. Mirjana Crnić Novosel i Ivana Eterović, Institut za hrvatski jezik, Zagreb, 2023.

Predstavljanje će se održati u četvrtak 25. travnja ove godine u 12 sati u malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Organizator je predstavljanja Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a riječ je o jednoj od aktivnosti organiziranih povodom obilježavanja 150. obljetnice Filozofskoga fakulteta.

U predstavljanju će sudjelovati izv. prof. dr. sc. Tanja Kuštović, akademik Mateo Žagar, prof. dr. sc. Boris Kuzmić, doc. dr. sc. Ivana Eterović, dr. sc. Mirjana Crnić Novosel i Juraj Matej Kovač.

Knjige su objavljene uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Radujemo se vašemu dolasku!