U subotu 18. svibnja Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concorida discors sudjelovao je na 4. međunarodnom natjecanju zborova u folklornoj glazbi Adria Cantat u Šibeniku u organizaciji šibenskog pjevačkog društva “Kolo” i Hrvatske udruge zborovođa.

Natjecanjem u kategoriji A – Domaća folklorna glazba za mješoviti zbor dobio je zlatnu nagradu s osvojenih 27,14 bodova te je u konkurenciji 26 zborova imao ukupno treću najvišu ocjenu. Time je prepoznat i vrednovan višemjesečni trud i rad koji su zboraši i dirigenti uložili na probama.

Zborski umjetnički voditelj Vinko Karmelić dobio je i posebno priznanje za umjetnički dojam koje mu je dodijelila Hrvatska udruga zborovođa.

U drugome dijelu natjecanja Zbor je pozvan kao jedan od šest zborova koji se natjecao za nagradu Grand Prix (ukupni pobjednik natjecanja). Bilo je zadovoljstvo slušati Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka kojemu je zasluženo pripao Grand Prix. Čestitke također idu i ostalim zborovima koji su sudjelovali na natjecanju.

Zbor zahvaljuje Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za uzajamnu podršku i pomoć pri realizaciji odlaska na spomenuto natjecanje.