Najavljujemo otvaranje poziva A European Collaborative Cloud for Cultural Heritage (HORIZON-CL2-2024-HERITAGE-ECCCH-01) potencijalnim prijaviteljima iz kulturnog, kreativnog i tehnološkog sektora. Poziv uključuje pet različitih tema u području razvoja i implementacije alata i metoda za digitalnu platformu Oblaka:

  • razvoj i implementacija alata i metoda za digitalizaciju i analizu dinamičkih objekata, procesa i praksi (combined data)
  • razvoj i implementacija alata i metoda za dokumentiranje, međusobno povezivanje i organiziranje podataka
  • razvoj i implementacija alata i metoda za obogaćivanje podataka (metadata)
  • razvoj i implementacija alata i metoda za visoku kvalitetu interakcije s posjetiteljima i objektima kulturne baštine (stvaranje interaktivnog sadržaja, VR tehnologija i multimedija…)
  • razvoj i implementacija alata i metoda na temelju tehnologije digitalnih blizanaca (objekti kulturne baštine), pohranjenih u Oblaku, a koji su namijenjeni za proučavanje, konzervaciju i obnovu objekata u području kulturne baštine

Otvaranje poziva: 18. 6. 2024.

Zatvaranje poziva: 22. 1. 2025.

Sadržaj poziva i tema možete pogledati u radnom programu za područje Klastera 2. – Kultura, kreativnost i uključivo društvo (2023-2025)

U cilju što boljeg predstavljanja tema natječaja potencijalnim prijaviteljima Europska komisija organizira informativni dan za poziv Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (A European Collaborative Cloud for Cultural Heritage 2024.) koji će se održati u virtualnom obliku 14. lipnja 2024. od 10:00 do 12:00 sati.

Pitanja Europskoj komisiji možete postaviti neposredno prije događanja putem aplikacije Sli.do

Više o informativnom danu možete pronaći na poveznici Europske komisije.

Informativni dan Obzor Europa – Oblak za suradnju u području europske kulturne baštine (ECCCH) 2024.

Ako aktivno tražite odgovarajuće europske partnere za projektne konzorcije u području klastera 2., pogledajte platformu za umrežavanje Horizon Europe Cluster 2 Networking Platform (Net4Society).

Registracije su otvorene do 31. 12. 2024!

Upoznajte se i povežite s potencijalnim prijaviteljima i pronađite svoje buduće projektne partnere!