Pozivamo vas na događanje ”Štorije z mora” u organizaciji Odsjeka za talijanistiku, povodom proslave 150. obljetnice Filozofskog zakulteta u Zagrebu. Događanje će se održati 5. srpnja u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

Uživajte u večeri ispunjenoj monolozima i pjesmama Valtera Milovana Maera, nagrađivanog istarskog kantautora i sveučilišnog docenta. Saznajte više o istarskim i mediteranskim pričama kroz različite štorije iz prošlih vremena i današnjice. Uz Maera, na gitari će ga pratiti Vedran Grubić.

Valter Milovan Maer pisao je o Pieru Paolu Pasoliniju (studija Bilješke o Pasoliniju), objavio je u Hrvatskoj izbor Pasolinijevih pjesama i dvije Pasolinijeve tragedije – Calderón i Svinjac (2022.) Autor je i dva istarska dijalektalna rječnika te više glazbenih albuma – “Neradni dan” (2012.), “Hereza” (2018.), “Žuti bog” (2020.) i “Yeah, Right” (2023.). 📝🎼

Album Hereza, nastao u suradnji s Liviom Morosinom, bio je nominiran za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe 2018. godine, a s pjesmom Kamioncin osvojio je nagradu za najboljeg kantautora na Čansonfestu u Kastvu 2023.

Ne propustite priliku uživati u večeri ispunjenoj pričama i glazbom!