Znanstveni časopisi Studia ethnologica Croatica i Etnološka tribina kojima je Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju izdavač i suizdavač, postigli su sjajan rezultat na Scopusovoj listi SCImago za 2019. godinu. U polju Cultural Studies, časopis Etnološka tribina nalazi se u prvoj kvartili (Q1), a časopis Studia ethnologica Croatica u drugoj kvartili (Q2). U polju Anthropology, časopis Etnološka tribina nalazi se u drugoj kvartili (Q2), a časopis Studia ethnologica Croatica u trećoj kvartili (Q3).

Lista SCImago za 2019. godinu pokazuje i sljedeće:

1) časopisi Studia ethnologica Croatica i Etnološka tribina najbolje su rangirani časopisi iz Hrvatske i u polju antropologije i u polju kulturalnih studija

2) od 52 časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih polja u području Social Sciences, Etnološka tribina je jedini koji je u prvoj kvartili (Q1), a časopis Studia ethnologica Croatica je jedan od samo četiri časopisa u drugoj kvartili (Q2).

3) od ukupno 164 znanstvena časopisa iz Hrvatske iz svih znanstvenih područja i polja, samo njih 5 je u prvoj kvartili (Q1), uključujući časopis Etnološka tribina, a samo 26 ih je u drugoj kvartili (Q2), uključujući časopis Studia ethnologica Croatica.

Čestitke glavnim urednicama doc. dr. sc.Tihani Rubić (Studia ethnologica Croatica) i doc. dr. sc. Petri Kelemen (Etnološka tribina) s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju te aktualnim uredništvima dvaju časopisa, kao i njihovim prethodnicima, na dugogodišnjoj upornosti, jasnoj viziji i kompetentnosti koje su dovele časopise do izvrsnih rezultata u okviru domaće i svjetske znanstvene produkcije!