Prošlog su tjedna voditelji studentskih projekata potpisali ugovore o korištenju sredstava dodijeljenih na Natječaju za sufinanciranje studentskih projekata u 2021. godini. Odabrano je 19 projekata, a ukupno je dodijeljeno 90.000,00 kn.

Projekti pokrivaju različite znanstvene discipline – arheologiju, povijest, psihologiju, sociologiju, filozofiju,  fonetiku, anglistiku, germanistiku i komparativnu književnost.

Posebno smo ponosni što možemo financijski pratiti uspješne projekte koji traju godinama. S druge strane, prepoznali smo važnost novih projekata na relevantne teme, pa smo tako, među ostalim, financijski potpomogli projekt koji se bavi temom seksualnog uznemiravanja na institucijama visokog obrazovanja kroz istraživanje percepcije i iskustva studenata i studentica na Sveučilištu u Zagrebu” – zaključuje prof. Nevena Škrbić Alempijević, o. d. prodekanice za znanost i međunarodnu suradnju.

Studentski projekti važna su platforma za razvoj akademskih, istraživačkih i organizacijskih vještina svih sudionika. Uključivanjem u projekte studenti i studentice nastavne sadržaje mogu primijeniti u istraživačkoj praksi, a stječu i mnoge druge kompetencije iz znanstvene discipline kojom se bave. U okviru projekata često se ostvaruju suradnje korisne i u kasnijem traženju posla.