Uredništvo časopisa Kontrapost – radovi studenata povijesti umjetnosti poziva na sudjelovanje likovnim i(li) pisanim radovima u novom broju pod naslovom ”Cijena”. Rok za predaju dovršenih radova je 20. ožujka 2022. Svim zainteresiranim sudionicima bit će dodijeljen mentor, stručan u polju vašeg interesa, s kojim ćete surađivati u unaprjeđivanju rada.

Pozivaju se svi studenti umjetničkih akademija, dizajna, srodnih studija ili oni motivirani na prijavu već dovršenih ili novih radova koji će biti reproducirani u časopisu. Traže se likovni radovi koji na bilo koji način tematiziraju vrijednost umjetnosti ili društvene i ekonomske fenomene vezane uz nju.

Temat otvara mogućnosti istraživanja povijesnih odnosa umjetnika i naručitelja te uloge crkve kao naručitelja. Potiče se razmatranje tržišta umjetnina, i utjecaja ekonomskih okolnosti i kanala izlaganja na umjetničku proizvodnju. Od ove godine časopis će sadržavati rubriku Putopis u kojoj autori mogu istražiti umjetničku scenu ili povijest umjetnosti stranih gradova ili država. Kao i prošle godine poziva se sudionike na slanje prijevoda strane teorijske i povijesno-umjetničke literature.