Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove je godine nagradila najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo.

Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice Petra Lauš i Marlena Vičević.

Zakladni odbor donio je odluku i o dobitniku nagrade u 2021., za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Nagrada je dodijeljena u području specijalnoga knjižničarstva, a dobio ju je Etnografski muzej Split za izložbu Izdavačka djelatnost Etnografskog muzeja Split kroz 110 godina djelovanja. Autorica izložbe i kataloga je Iva Meštrović, viša knjižničarka, a nositelj prava, organizator i nakladnik je Etnografski muzej Split. U srpnju 2020. godine navršilo se 110 godina od osnutka Etnografskog muzeja Split što je bio jedan od poticaja pri odabiru teme i osmišljavanju izložbe, putem kojih se užoj stručnoj, ali i široj javnosti predstavila dugogodišnja izdavačka djelatnost ove ustanove.