Sveučilište u Zagrebu je raspisalo Natječaj za akademsku mobilnost u 2023. (drugi   krug) za b) prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome SVIJETU (mobilnost od 01.07. do 31.12.2023.).

Molimo pristupnike da pročitaju tekst Natječaja Sveučilišta u Zagrebu i interne upute Filozofskoga fakulteta za slanje dokumentacije.

PRIJAVA: ON-LINE I EMAILOM

Prijava se sastoji od on-line prijave i dokumentacije (sken @) koja se šalje na: international@ffzg.hr

ROKOVI:

  1. za on-line prijavu: NAJKASNIJE do 12:00 sati 19.travnja, 2023.
  2. za slanje CJELOKUPNE dokumentacije (objediniti u 1 pdf dokument) je do 14:00 sati 19. travnja, 2023. na: international@ffzg.hr.

On-line platforma se zaključava u 12:00 sati 19. travnja, 2023., stoga je on-line obrazac potrebno pravovremeno ispuniti i učitati. Nakon toga Obrazac i Pozivno pismo (str 4. Natječaja) objediniti i u jednome pdf dokumentu poslati najkasnije:  do 14:00 sati 19. travnja, 2023. na: international@ffzg.hr.

Pristupnici prijave šalju Povjerenstvu Filozofskoga fakulteta.  Nakon što Povjerenstvo Fakulteta izvrši rangiranje, prijave će biti dostavljene Sveučilištu u Zagrebu koje određuje konačnu rang listu.

Moguće je ostvariti prekograničnu mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili Fakultet imaju sklopljen međuinstitucijski sporazum) uz napomenu da se preporuča suzdržati od svake suradnje s ruskim ustanovama (preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja RH od 17.03.2022.).

Aktivnosti koje mogu ući u obzir za prijave: održavanje nastave; suradnja u nastavi i istraživanju; pripremanje i prikupljanje pisanih i drugih materijala za kolegije; kraće usavršavanje ili upoznavanje s novim metodama; dogovor oko novih projekata/suradnje; dogovor za nastavak suradnje (preduvjet: dosadašnja suradnja je rezultirala nekom vrstom publikacije ili usmene prezentacije); planiranje prijedloga doktorskoga rada.

Pozivno pismo: u slobodnoj formi, format dokumenta nije propisan i ne postoji zadani obrazac.