Knjižnica Filozofskog fakulteta ima bogat program posvećen ovogodišnjoj manifestaciji Mjesec hrvatske knjige.

Tijekom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige bit će održan niz odličnih panel diskusija, okruglih stolova, izložba i predavanja na temu književnog prevođenja s brojnih svjetskih jezika. U programu će sudjelovati nastavnici, alumni i studenti Filozofskog fakulteta.

Uz mnoštvo zanimljivih sudionika panel diskusija i okruglih stolova (više detalja pronađite u službenom programu), istaknuli bismo i tri pozvana predavanja naših poznatih prevoditeljica Ksenije Banović, Đurđice Čilić te ambasadorice ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige Ande Bukvić Pažin.

Neke od tema o kojima će biti govora su suradnja prevoditelja i autora u procesu književnog prevođenja te o izazovima književnog prevođenja.

U suradnji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca organizirano je i nekoliko “prevodilačkih dvoboja” poznatih pod nazivom “U prevodilačkom ringu” u kojem vas očekuju zanimljivi sudionici.

Predstavit će se aktivnosti književnog prevođenja pri studentskim klubovima Filozofskog fakulteta u Zagrebu – Klub studenata rusistike Puškin, Klub studenata ukrajinistike, Klub studenata germnistike, Klub studenata južne slavistike.

U predvorju Knjižnice bit će postavljena izložba književnih prijevoda nastavnika i alumna i studenata Filozofskog fakulteta.

Sva događanja odvijat će se u Konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice.